петък, 12 юни 2009 г.

КАРТИНИ ОТ КОПРИНА - ЦВЕТЯ

* * *
Продължаваме пътешествието сред красиви извезани картини на цветя. Имената им са познати, но не се срещат на нашата географска ширина. Красотата им е невероятна. Приятно наслаждение!



Хилядолистник във ваза

Тънка, изискана авторска творба на известия майстор Сун Чжуншан. Спокойните и заедно с това ярки и наситени тонове на зеления и жълтия цвят носят умиротворение , нежност и разположение към съзерцателност. Според китайската философска система - изображенията на вази, пълни с вода, цветя или сочни полодове са символ за придобиване на богатство и плодородие.






Орхидеи "жив пламък"

Нежна и жизнерадостна творба. Изработена е от Сюе Дин Тин. Такива цветове символизират радост, хармония и щастие. Червеният цвят усилва жизнеността и положителната енергия.






Напъпил храст

Картините на клонки и разцъфнали цветове са предпочитани в домовете на китайците, защото те носят успех, богатство и плодородие.




Магнолия през май

Нежна и изящна творба на майстора Йо Ши Мей, цялата изработена в светли цветове. Използвана е цялата палитра на естествената копринена нишка, за да пресъздаде цялата красота на цъфтящото дръвче. Изображенията на дървета са символ на здраве и дълголетие. Също така носят настроението на пробуждащата се природа.





Гергина Виктория

Жизнерадостна и ярка творба на майсторът Та Тин. Гергината, според фен шуй, е символ на слънцето, знак на провидението, прозрението и истината. Дарява с изобилие.




Теменуга

Много изящна творба. Изработена е от съвременния майстор Джан Чунфан. Нежното преливане на нюанси създава впечатление за жива картина. Такива ярки цветове, според фен шуй, са израз на сбъдване на желанията и успеха.





Макове и пеперуди

Жизнерадостна творба, символ на възраждащата се природа.





Слънчеви кали

Много изящна изработка. Нежни преливания на полутоновете на коприната създават илюзия за дълбочина и триизмерност. Творбата е изработена от известния майстор Сюе Дин Тин. Той е получил Златна премия за изпълнението на портрета на Елизавета Втора - направен по същия начин, чрез бродерия.
Символиката на вазата с вода и на цветята в нея, обясних в първата картина.




Лилия на прозрачен фон

Много тънка, изискана авторска творба на Сун Чжуншан. Спокойните и заедно с това ярки сини цветове са постигнати с подбиране на нюанси от нишки. Носят умиротворение, нежност, предразполагат към съзерцание.




Червена роза

Автор е известният майстор Сун Чжуншан. Той е използвал повече от 1000 нюанса на коприната, за да придаде свежестта на розата. Роза - символиката е любов и вярност, особено ако е червена. Цвета усилва положителната енергия. У нас - според психологията на европейците, розата носи подобна символика, а психологическото въздействие на червеното е същото.





Синя орхидея

Изящна творба на Сун Чжуншан. Ярките цветове въздействат успокоително, защото са от студения спектър. Орхидеята е символ на любов и любовно щастие.





Ириси от градината на "Версай"

Автор е известния Сун Чжуншан. Спокойните и заедно с това ярките цветове дават умиротворение, нежност и предразполагат към съзерцателност. Ирисът - това е символ на жизненост, непознаваща старостта





Нежни ириси

Изработка на Сун Чджуншан. Символиката е същата, както в предишната творба.





Темену
ги






Роза с капчици роса

Изработката е на Сун Чуншан, който е майстор и на другата роза. Символиката и техниката са същите.





Синя орхидея






Букет макове

Много сполучлива творба на Та Тин. Той е разделил тънката копринена нишка на 24 влакна, използва около 500 нюанса! Маковете, според фен шуй са символ на слънцето, знак за прозрение и истина. Също така даряват изобилие.




Летиция

Изработката е на Сюе Дин Тин. Цялата творба е пронизана от светли, слънчеви цветове. Изобразяването на цветя, които имат нежен и специфичен аромат символизира и пожелава да се изпълнят желанията. Зеленият цвят, който преобладава - въздейства по горе описания начин.





Натюрморт




Натюрморт







Магнолия

Изработка на Йо Ши Мей. Изработката на дървета и поставянето им в дома вещаят дълголетие, благополучие, изобилие. Ако е цъфнало, дървото носи възраждането на природата, съответно в дома, в който е поставено.




Императорски божур

Изработен от майстора Та Тин. Божурът - това е "кралят на цветята". Той е магически символ. Притегля успехите, богатството, щастието. Също - ако се постави в дома - се счита за любовен талисман.





Етюд с клонки и цветчета






Лале "Анж
елика"

За тази творба са използвани 1000 нюанса на копринената нишка. Ярки възбуждащи цветове. Усилват жизнената енергия на човека.





Жълтият ирис

Изработена от Сун Чжуншан. Изобилие от нюанси, слънчеви и топли цветове. Ирисът - това е символ на младост и жизненост, енергичен живот.




Ириси

Изработена с най-тънката копринена нишка от майстора Йо Ши Мей. Символиката на цветовете дава умиротворение, спокойствие и предразполага към съзерцание. Също така е символ на жизненост и растеж. Забелязах, че китайското значение на цветовете се покрива с нашето. Ирисът - символ на вечна младост и жизненост.




Жълта гусмания

Изработка на майстора Сун Чджуншан. Символиката на зеления и жълтия цвят е същия, както вече изясних. Също нака - символ на романтичната любов.




Лилии

Автор - известният майстор Сю Дин Тин. Палитрата от цветове дава енергия и положителни емоции.



Клонка орхидеи

Необикновено тънка нишка, изящество и нежност. Дело на Сун Чжуншан. Спокойствие и умиротворение носи тази картина. Предразполага към хармония и съзерцателност. Орхидеята е символ на любов.




Бели лилии

Много изискана и прецизна изработка. Авторката - Джан Чунфан е носителка на много награди. Тя е е на малко повече от 30 години, а с везане на картини се е занимавала от седем годишна. Завършва специалния институт за такива бродерии и е изработила доста известни творби. Носителка е на няколко премии от Световния търговски център (преди 2001г).
Бялата лилия символизира романтичната любов, искреност и чистота на чувствата.




Розови божури

Изработка на носителя на Златната премия на Елизавета Втора - Сюе Дин Тин. Божурът - счита се за "краля на цветята". Силен любовен талисман.




Орхидеи

Необикновено тънка нишка, изработка на майстора Сун Чжуншан. Въздействието на ярките цветове е поразително. Орхидеята във фен шуй е носител на любов.






Лале





Поле от макове

Много жизнерадостно настроение носи тази творба на Сюе Дин Тин. За да достигне този ефект, майсторът е използвал разделена на 24 влакна нишка от коприната. Също е използвал около 1000 нюанса, за да постигне поразителния ефект! Маковете според фен шуй са символ на слънцето, знак на съдбата, прозрението и истината. Даряват с изобилие.




Лалета - признание в любов

Отново изработка на известния Сюе Дин Тин. Лалетата според древната китайска философия, символизират радост, хармония. Червения цвят усилва жизнеността и положителната енергия.





Бели лалета - предчувствие за пролет

Изработена от Сун Чжуншан. Спокойни, светли, слънчеви цветове. Носят умиротворение, нежност, съзерцателност. Изработена е с различни нюанси на натуралната коприна.
Засилва положителната енергия на мястото, където се постави.




Златен рододeндрон

Картина с изумителна красота. Майсторът Сюе Дин Тин се е трудил над нея в продължение на осем месеца. Нишката е разделена на 24 влакна, използвал е 1600! нюанса, за постигне невероятния ефект. Рододендронът е символ на богатство и успех.



Нежна клонка от магнолии

Много изящна творба на майстора Йо Ши Мей. Изображение на дървета, според фен шуй, Сюе Дин Тин дарява с дълголетие и благополучие. Дървото, поставено в дома носи радост от възраждащата се природа.







Следващия път съм подготвила изненади, свързани с китайската митология.

* * *

15 коментара:

  1. красота! особено ми допаднаха цъфналите клонки.

    ОтговорИзтриване
  2. Kрасотата е изява на божествената любов,цветята са нейните носители.Пред нея можем само да благоговеем,както и да се преклоним пред ръцете, които са я пресъздали.

    ОтговорИзтриване
  3. Aria и Aquawoman, аз харесвам орхидеите. Може би защото не се срещат тук в такова разнообразие. Цветята и растенията, особено листа - много ме вдъхновяват. Където и да отида - витаги си занасям вкъщи листа, шишарки. Също и някое интересно камъче. Природата е съвършена!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен - благодаря за прекрасния коментар!
    Аз чувствам същото!

    ОтговорИзтриване
  5. Клонката магнолии ме срази...Изумително!
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  6. Удоволствието беше изцяло мое !

    ОтговорИзтриване
  7. Толкова красота! Особено розовите божури! Невероятни са!

    ОтговорИзтриване
  8. Много красиви картини!Ирисите на Йо Ши Мей като истинки!

    ОтговорИзтриване
  9. Therefore, if you wanted to specifically look for CNN News,
    it is right there in its own directory on the front webpage.
    E-papers do not minimize from covering stories that received little coverage in the reputed national papers.

    They also tend to endear themselves to populations in times of
    severe duress and hardship by well funded relief efforts and other charitable initiatives,
    which make them look incredibly social compared to corrupted
    governments. Sometimes local PR can attract better business for you than an article in Indian media.

    This is why various newspapers are now helping to find unclaimed property owners
    by listing their names.

    Also visit my webpage: click here

    ОтговорИзтриване
  10. New simulators are on average produced every second month and some are
    highly expensive. When you decide to buy the Flight simulator Game, then first
    you have to be sure that exactly what are you want.

    After February 27, The Sim Online servers were shut down and it is now
    known as EA land, old account holders can still come back of course, and its the
    same game. Hardness is less then quartz, or ca 6 on Mohs
    scale. The instruments that lag in real life, lag correctly, gyro drift is modeled correctly,
    the magnetic compass is subject to aircraft body forces -
    all those things that make real world flying a challenge are present.

    ОтговорИзтриване
  11. After application the hair is simply dried, either naturally or using a
    drier. Likewise, using imported shampoos and conditioners from a tropical country when your climate is cold and temperate is not such a good idea.

    When one thinks of fungus, they don't generally associate it with the head or scalp, but the itching, burning scalp, rash or pimples on the scalp could very well be caused by a fungus, requiring antifungal shampoo to provide well needed relief to the symptoms.

    Here is my weblog; hair products

    ОтговорИзтриване
  12. Deciding to buy online can result in a huge cost savings while providing
    you the best options for your hair care needs today.

    Right away register your GHD curly hair straightener concerning the GHD webpage so
    that you just can enact the 2-year ensure as well as to look at to make certainyours is genuine.
    Its intention is to offer you ideal cosmetics which are
    safe and substantial in quality, all the way through the world.


    Feel free to surf to my site :: hair products

    ОтговорИзтриване